“Wij brengen extra kleur in de buurt!”

De klanten van Erica Bloemideeën komen uit een wijde regio: “Dordrecht, maar ook uit Papendrecht en Zwijndrecht. En we zijn natuurlijk Fleurop-lid. Deze week hadden we nog een bestelling naar Nieuw-Zeeland”, vertelt eigenaar Armand Septer trots. Binnenkort verhuizen ook zij naar Nieuw Land van Valk: “Een perfecte plek voor ons. Mooi bereikbaar en we krijgen veel meer ruimte om onze bloemencollectie goed te laten zien.”

Erica Bloemideeën is een winkel met een rijke historie. “We zijn de oudste bloemenwinkel van Dordrecht, sinds 1935” vertelt Armand. “Sinds 2001 zijn mijn vriendin Debbie en ik de eigenaar. Wat klanten in ons waarderen is dat we heel veel service leveren. Over welke bloem bij welke gelegenheid past, maar ook over de verzorging. Elke bloem is daarin weer anders. De een zet je met veel water op de vaas, de ander juist met weinig. Soms is warm water nodig, maar andere bloemen gedijen juist goed op koud water. Dat vertellen we in de winkel al aan de klant, maar ze mogen er ook altijd over bellen of nog langslopen. Zo kunnen we garanderen dat ze minstens zeven dagen mooi op de vaas blijven staan.” Armand heeft ook en lievelingsbloem: “De Calla. Vooral de mooi dieprode.”

Armand, Debbie en hun medewerkers kijken uit naar de verhuizing naar gebouw Valkzicht in Nieuw Land van Valk. “We hebben er natuurlijk goed over nagedacht. Het is voor ons een nieuwe uitdaging. In dit mooie gebouw kunnen we veel meer laten zien wat we allemaal kunnen met bloemen, planten en aardewerk. Straks kunnen we de collectie veel mooier uitstallen, ook door de grote etalages. Hier kunnen we ons ei veel beter kwijt.”

Wie interesse heeft in een mooi boeket, moet nog heel even wachten. Vanaf medio februari is Erica Bloemideeën open in Nieuw Land van Valk. “Maar tot die tijd kunnen mensen natuurlijk nog terecht in onze huidige winkel aan Dubbeldamseweg Zuid 129”, vult Armand aan.

Meer informatie over Erica Bloemideeën is te vinden op hun website.

Ben je ondernemer en wil je weten welke bedrijfsruimte bij je past?
Informeer bij ontwikkelaar Albert Vogels naar de mogelijkheden: avogels@heijmans.nl