Wartburg College nieuwe buur in Valkzicht

Het Wartburg College is misschien wel één van de meest bijzondere ‘bewoners’ van de bedrijfsruimten in appartementengebouw Valkzicht. Op de begane grond komt een nevenlocatie van ‘de Marnix’, bekend in het Leerpark. Daarnaast komt er een kleinschalige winkel waar leerlingen aan de slag gaan. Twee docenten, Johan Molenaar en Annemarie Heijboer, lichten de plannen toe.

In Valkzicht krijgen straks jongeren van het praktijkonderwijs les. Er zijn twee lokalen en een werkplaats. ‘Het zijn vooral jongens die vooral hun handen graag gebruiken en minder met theoretische kennis hebben’, vertelt Annemarie Heijboer. ‘Een deel van de leerlingen richt zich op techniek en groen. Die gaan er één of twee dagen per week op uit met de hoveniers. Ze werken op verschillende plekken, maar onderhouden ook het groen in Nieuw Land van Valk. Daarnaast volgen ze bij ons ook theorielessen, daarvoor hebben we de klaslokalen. Daar kunnen ook leerlingen van het VMBO uit het hoofdgebouw gebruik van maken.’ Een andere groep zijn jongeren die leren meubelmaken. ‘Bijvoorbeeld meubels van steigerhout’ licht Johan Molenaar toe.

Er komt dus ook een echte winkel. Daarin wordt 2e hands kleding verkocht. De planning is dat de winkel twee dagen per week open gaat. ‘Maar hopelijk wordt dat meer’ stelt Annemarie. We zijn daarbij afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Want onze leerlingen zorgen dat alle kleding klaar wordt gemaakt voor de verkoop, inclusief strijken, netjes ophangen en beprijzen. Ook moeten ze klanten opvangen. De vrijwilligers coördineren dit. Johan: ‘De winkel krijgt een mooie styling waarvoor de leerlingen van de techniekopleiding bij helpen. Zij maken winkelmeubels van steigerhout en steigerbuizen, zodat het er ook aantrekkelijk uitziet.’

De kleding hopen Annemarie en Johan via de ouders van de leerlingen te krijgen. Annemarie: ‘Zo zijn we ook een inzamelpunt voor kleding die mensen kwijt willen. De kopers zijn weer andere ouders, wellicht ook van de basisschool. Maar het zou natuurlijk ook leuk zijn als dat bewoners van Nieuw Land van Valk of daarbuiten zijn.’ De opbrengst van de winkel gaat naar een goed doel, dat maakt dit initiatief van het Wartburg College extra sympathiek.

Met de komst van het Wartburg College zijn bijna alle bedrijfsruimten in Valkzicht verhuurd. Eerder kozen de PLUS- Supermarkt en een bloemenwinkel al voor Valkzicht als plek voor hun nieuwe bedrijf. Ben je ondernemer en wil je weten welke bedrijfsruimte bij je past? Informeer bij ontwikkelaar Albert Vogels naar de mogelijkheden: avogels@heijmans.nl

Ben je ondernemer en wil je weten welke bedrijfsruimte bij je past?
Informeer bij ontwikkelaar Albert Vogels naar de mogelijkheden: avogels@heijmans.nl