“Straks kunnen mijn klanten voor alles bij mij terecht”

Bijna een verdubbeling van het vloeroppervlak, dat krijgt de nieuwe PLUS Supermarkt in Valkzicht straks. Van een gewone PLUS wordt het dan een PLUS Briljant: “Met 1.400 m2 kun je daar echt álle inkopen doen”, zegt eigenaar Piet Boerman. Dit jaar opent hij naar verwachting de deuren: “Zowel mijn klanten als ik kunnen er niet op wachten!”

Boerman is met zijn supermarkt een ‘oude bekende’ in de wijk. Al sinds 1992 kunnen de Dordtenaren bij hem terecht. Toen nog met een kleine Garant Markt, inmiddels een PLUS Supermarkt. “In die tijd zijn we al fiks gegroeid”, herinnert Boerman zich. “Je moet alleen mee met de tijd. Mensen willen voor alles bij je terecht kunnen. Zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor meer exclusieve producten. Je moet hier straks zowel voor de kaas als voor een bijzondere biologische wijn terecht kunnen. En ik denk ook aan een postafhaalpunt en een plek waar je de spulletjes die je online besteld kunt ophalen. Misschien ook nog een stomerij als daar belangstelling voor is.”

Ook al wordt zijn winkel een stuk groter, Boerman wil de sfeer van een buurtsupermarkt houden. “Ik ben voor veel mensen een bekende, ik ken veel buurtbewoners en ik heb medewerkers die al lang een vertrouwd gezicht zijn. Dat is toch een meerwaarde ten opzichte van een anonieme supermarkt. Sommige van mijn huidige klanten vonden het eerst jammer dat ik verhuis. Maar nu zijn ze ook enthousiast bij het idee van de veel uitgebreidere winkel. Met de nieuwe locatie zit ik middenin de nieuwe wijk, terwijl ik voor het oude Land van Valk ook op loopafstand lig. En voor wie de benenwagen niet wil gebruiken: ik heb straks veel meer parkeerruimte.”

Boerman vindt het een pré dat hij het Leerpark met zijn scholen als buren heeft. “Mijn winkel is een ideale stageplek voor leerlingen. Als winkelmedewerker, maar voor leerlingen die een opleiding tot beveiliger volgen of administratief werk moeten leren. Echt ideaal. Eigenlijk is er maar één ding jammer: dat ik er niet morgen in kan trekken!”

Meer informatie over PLUS Boerman is te vinden op hun website.

Ben je ondernemer en wil je weten welke bedrijfsruimte bij je past?
Informeer bij ontwikkelaar Albert Vogels naar de mogelijkheden: avogels@heijmans.nl