Nieuw Land van Valk is een ideaal vertrekpunt om van alles te ondernemen. Het nieuwbouwproject heeft een centrale ligging, je zit dichtbij uitvalswegen en je hebt goede ov-aansluitingen. Binnen tien minuten fiets je naar de historische binnenstad en ook in de wijk zelf vind je verrassend veel voorzieningen.

Speeltuin 600

Van alles dichtbij

In de buurt van Nieuw Land van Valk vind je alle dagelijkse voorzieningen en sportfaciliteiten als voetbal, honkbal, sportscholen, een klimhal en een schaatsbaan. Het Gezondheidspark en het Leerpark voorzien tevens in zorg- en onderwijsfaciliteiten.

Ook aan de allerjongsten wordt in Dordrecht gedacht: op loopafstand ligt speeltuin Victorie, midden in oude Land van Valk. Deze speeltuin, die al meer dan 50 jaar bestaat, wordt gerund door trouwe buurtbewoners en vrijwilligers.

Verder vind je er op loopafstand verschillende horeca-zaakjes, een PLUS supermarkt, een bloemenwinkel en nog veel meer!

Owen Slider 600

Hartstikke groen!

Nieuw Land van Valk wordt een groene wijk: er ligt al een mooi park dat de deelgebieden Valkzicht en Valkhorst met elkaar verbindt. Daarnaast heeft de wijk ruime straten, een speeltuin en ook weilanden.

Ook in de nabije omgeving is veel groen. Even verderop ligt het Het Groene Hart van Dordrecht: het Dubbelmondepark is een prachtig parkgebied waar zelfs Schotse Hooglanders grazen. Ook nationaal park De Biesbosch is met de fiets goed aan te rijden.

Dordrecht Plein 1920

10 minuten vanaf de stad

Vanuit Nieuw Land van Valk fiets je zo naar het gezellige stadshart van “de eerste stad van Holland” met haar historisch en rijk verleden. Dordrecht, oftewel Dordt in de volksmond, is een stad die alles heeft. Van oude havens, sfeervolle smalle straatjes, een gezellig centrum met pleinen, restaurants, terrasjes aan het water, poppodia, theaters, musea en bijzondere festivals. Kortom, een stad met een kloppend hart!

Goed bereikbaar

Dordrecht ligt weliswaar op een eiland, maar is uitstekend bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en ook met de waterbus. Bovendien ben je binnen een mum van tijd in Rotterdam of Breda.